Innovatiivisuus ja luotettavuus UKK-Expressin ja NEK:n pitkän yhteistyön taustalla

Erityisesti pohjoisen reiteillä toimivalta kuljetuskalustolta vaaditaan vahvaa kestävyyttä vaativissakin olosuhteissa. UKK-Expressin ja NEK:n pitkä ja sujuva yhteistyö perustuu luottamukseen ja NEK:n aktiiviseen kehitystyöhön.

”Se pidetään mitä luvataan”, kuvailee UKK-Expressin toimitusjohtaja Jukka Uimaniemi NEK:n toimintatapaa. Jo kahdenkymmenen vuoden yhteistyö NEK:n kanssa on osoittautunut kuljetusalan yritykselle kaikin puolin toimivaksi.

UKK-Expressin pääasiallinen, päivittäinen jakelureitistö kulkee Pohjois-Suomessa, mutta runkoliikennettä on myös pääkaupunkiseudulle ja Etelä-Ruotsiin sekä muualle Eurooppaan. Erilaisten lämpösäädeltyjen kuljetusten lisäksi yritys tekee kappaletavara- ja eläinkuljetuksia.

Noin sata työntekijää työllistävä UKK-Express omistaa noin 50 jakeluautoa ja yhdistelmää, joiden on toimittava kaikissa olosuhteissa. UKK-Express tunteekin pohjoisen ilmaston ja olosuhteet kuin omat taskunsa. NEK:n tuotteiden laatuun Uimaniemi on ollut tyytyväinen, ja kaiken kaikkiaan yrittäjä on tilannut vuosien varrella yhteensä noin 200 kuormakoria NEK:ltä.

”NEK:n jakelukuormakorit ovat kevyitä ja nykyaikaisia, mikä auttaa meitä säästämään myös esimerkiksi polttoainekustannuksissa.”

Se pidetään mitä luvataan

Uusia innovaatioita yhteistyössä NEK:n kanssa

Uimaniemi kehuu NEK:iä innovatiiviseksi yhteistyökumppaniksi, joka kehittelee alalle jatkuvasti uusia ratkaisuja yhdessä asiakkaidensa kanssa.

”Uusia innovaatioita on suunniteltu yhdessä esimerkiksi kuormatilan lämmitykseen liittyen. Aiemmin haasteena on ollut lämpötilan riittävyys tai sen epätasaisuus: samassa kuormatilassa on saattanut olla yhdessä kohdassa pakkasta ja toisessa kohdassa taas liian kuuma. Suomessa on keskitytty aiemmin lähinnä kuormatilan jäähdyttämisen luokitteluun, mutta NEK on lähtenyt kehittämään luokitteluja myös kuormatilan lämmityksen puolelle,” Uimaniemi kertoo.

Uimaniemi nostaa esille NEK:n alalle tuomia luokituksia: historian ensimmäisenä sekä FNA- että CNA-luokat yhdistävä BNA-luokan kuormakorit on otettu käyttöön vuonna 2019. NEK:n BRJ-korit taas lanseerattiin vuonna 2023.

”BRJ-kuormakorit yhdistävät ensimmäisenä maailmassa ATP:n sertifioimat jäähdytyksen FRC-luokan ja lämmityksen CRB-luokan. Kun näihin on vielä yhdistetty Pharma-testit, voidaan BRJ-kuormakoria käyttää myös lääkekuljetuksiin.”

Kuormatilan lämmitysratkaisujen lisäksi NEK on kehitellyt innovaatioita myös kuormatilan lukituksiin, joita Uimaniemi pitää nykypäivänä entistä tärkeämpänä. Jo kolmekymmentä vuotta kuljetusalan yrittäjänä toiminut Uimaniemi suositteleekin NEK:iä lämpimästi myös muille saman alan toimijoille.

”UKK-Expressin yhteistyö NEK:n kanssa on aina ollut hyvää ja sujuvaa.”

Lisää ajankohtaista